Návod na výběr zahradních sestav: kombinace stylu a funkčnosti

Zahradní nábytek není jenom o pohodlí a estetice, ale také o tom, jak váš exteriér sezónně zvětšuje obytnou plochu celé domácnosti. Správná zahradní sestava bude jakousi prodlouženou rukou vašeho obývacího pokoje nebo jídelny... Místo, kde si můžete užívat pohodu, relaxovat a trávit čas s rodinou a přáteli. Ale jak vybrat tu nejlepší sestavu pro vaše potřeby? Zde je návod, který vám pomůže spojit styl s funkčností.

 Venkovní zahradní set pro 6 osob DK303 antracit

  1. Zvažte své potřeby

Než začnete vybírat zahradní nábytek, přemýšlejte o tom, jak budete svůj venkovní prostor využívat. Budete často hostit grilovačky nebo večeře pod širým nebem? Potřebujete prostor pro relaxaci a odpočinek? Možná hledáte multifunkční zahradní sestavu, která splní všechny tyto potřeby. Udělejte si seznam funkcí, které byste chtěli, aby vaše zahradní sestava poskytovala, a držte se jich během výběru.

 Zahradní jídelní set pro 6 osob DT252

  1. Vybírejte odpovídající materiály

Materiál, ze kterého je zahradní nábytek vyroben, má zásadní vliv na jeho vzhled, trvanlivost a odolnost vůči povětrnostním vlivům. Dřevo je tradiční a přirozená volba, ale mějte na paměti, že vyžaduje pravidelnou údržbu a ochranu proti vlhkosti a hmyzu. Kovové konstrukce mohou poskytnout moderní vzhled a jsou obvykle odolné, ale mohou být náchylné k rezavění. Ratan a plastové materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a snadno se udržují. Velké oblibě se díky vzhledu a odolnosti těší zahradní sestavy z umělého ratanu.

 Zahradní teakový nábytek T135 IV. 1+6

  1. Vhodný design pro váš styl

Vzhled zahradní sestavy by měl ladit s celkovým stylem vašeho domova a zahrady. Pokud máte moderní domov, vybírejte jednoduché a čisté linie sestav. Pro venkovský styl zvolte dřevěný nábytek s rustikálním vzhledem. Pro venkovní prostor s tropickou atmosférou zvažte ratanový nábytek. Barevné polstrování a doplňky mohou také přidat osobní dotek a povznést celkový vzhled zahrady.

 Zahradní sestava pro 6 osob DT254 antracit

  1. Flexibilita a praktičnost

Výběr zahradní sestavy, která nabízí flexibilitu a praktičnost, vám umožní využít váš exteriér co nejlépe. Hledáte-li jídelní stůl, vyberte takový, který nabízí dostatek místa pro vaše potřeby a možná se dá prodloužit pro hosty. Přemýšlejte také o úložných boxech pro uschování polštářů a dalšího příslušenství, které chcete chránit před počasím.

Zahradní ratanová sestava pro 4 osoby DT255 antracit

Při výběru zahradních nábytkových sestav je důležité najít rovnováhu mezi stylem a funkčností. Sledujte své potřeby, vybírejte kvalitní materiály, které vydrží, a hledejte design, který se bude hodit k celkovému vzhledu vašeho venkovního prostoru. S rozumným přístupem a těmito radami si můžete být jisti, že vaše nová zahradní sestava bude nejenom krásná, ale také funkční a odolná.