Dřezy a baterie
Nejprodávanější
Nerezové dřezy jsou oblíbenou klasikou mnoha domácností už řadu let. Ačkoliv se v poslední době na trhu objevují další materiály, nikdy nedokážou nahradit osvědčený nerez. Nerez totiž nabízí nejen vysokou kvalitu, ale také skvělý design, a právě proto tento materiál často volí i návrháři interiérů.
Proč právě nerez?
Nerezové dřezy jsou vyráběny nejmodernějšími technologickými postupy z materiálu Cr Ni 18/10 (DIN 1.4301) nejvyšší jakosti. Tato potravinářská nerezová ocel s vysokým obsahem chromu a niklu (cca 18 % Cr a 10 % Ni) je nejvhodnějším materiálem pro výrobu nerezových dřezů, mezi jehož základní přednosti patří odolnost proti korozi i při narušení povrchu dřezu, odolnost proti vysokým teplotám, vysoká životnost a hygieničnost.
Co řešit při výběru?
Důležité je především rozmyslet si, jak velký dřez vlastně budete potřebovat. Čím více lidí v domácnosti, tím větší by měl mít dřez rozměry, praktický může být i dvoudřez nebo dřez s vaničkou, kterou můžete použít třeba na očištěnou zeleninu a ovoce. Pokud nepoužíváte myčku a necháváte nádobí po umytí okapat, pak byste měli sáhnout po dřezu s okapem.
Při volbě nezapomínejte ani na šířku kuchyňské skřínky. Tento faktor je důležitý především, měníte-li dřez ve vaší stávající kuchyni, a nemůžete tak rozšířit otvor v pracovní desce.