Křesla: jaké jsou současné trendy?

Vybírat si dnes křeslo znamená více než jen hledat pohodlí. Moderní interiérový design klade důraz na propojení estetiky, funkčnosti a individuálního stylu. Křesla se stávají nejen místem pro odpočinek, ale i důležitým designovým prvkem, který má potenciál definovat celý prostor. Aktuální trendy se zaměřují na kombinaci inovativních materiálů, ergonomických tvarů a odvážných barevných kombinací, které dokáží vdechnout život každé místnosti.

Křeslo ušák žlutá látka, noha wenge TKR100ZL

Jedním z hlavních trendů jsou udržitelné materiály. Ekologické textilie, recyklované dřevo nebo bio-kůže jsou stále populárnější volbou pro ty, kteří chtějí snížit svůj ekologický otisk. Zároveň se zvyšuje poptávka po křeslech s multifunkčními vlastnostmi. Křesla s integrovanými úložnými prostory nebo polohovací křesla či multifunkční relaxační křesla nabízejí maximální pohodlí a praktické využití v menších bytech či moderních domácnostech, kde je důraz na flexibilitu prostoru.

Křeslo modrá látka AK-805 BLUE2 2

Dalším významným směrem v designu křesel je návrat k retro stylu a nostalgii 50. a 60. let, který přináší jednoduché, avšak výrazné linie. Populární retro křesla často kombinuje s moderními prvky, čímž vznikají originální a nezaměnitelné kousky. Fenoménem jsou sami o sobě ušáky. Co se týče barev, trendy jsou zemité barvy jako olivově zelená, hnědá nebo hořčičná, které přináší do interiérů hřejivý, přírodní pocit.

3Relaxační polohovací křeslo, světlešedá látka, ASKOY

Křeslo ušák, hnědá buk, BREDLY2

TV a relaxační křeslo manuální polohování manšestrová béžová látka AKR111BE